astehelsinki.fi / Blogi / Print Management: Tehokkuutta ja säästöjä painotuotantoon

Print Management: Tehokkuutta ja säästöjä painotuotantoon

Painotyön hallinta eli Print Management auttaa toteuttamaan painotuotteet kustannustehokkaasti, ympäristöystävällisesti ja innovatiivisesti. Lue, miten Asteen Print Management -palvelu vastaa painotuotannon tulevaisuuden haasteisiin.
Julkaistu , päivitetty
Kuvittava kuva. Tussipiirros, jossa tietokoneelle johtavaan suppiloon on ladattu erilaisia aineksia. Tietokoneen ruudulle niistä muodostuu vertailugrafiikka.

”Me Asteella haastamme itseämme siinä, että haluamme päästä ehdottamaan asiakkaalle taloudellisimpia ja tarkoituksenmukaisimpia vaihtoehtoja”, sanoo asiakkuusvastaava Mika Laitinen

Mitkä ovat painotuotannon suurimmat haasteet? 

Painotuotteilla on edelleen yllättävän tärkeä asema ihmisten arjessa. Oman paikkakunnan tapahtumista tai ammattiin ja harrastuksiin liittyvistä asioista luetaan mielellään sanoma- ja aikakauslehdistä. Säännöllisesti ilmestyviä paperilehtiä tehdään Suomessa edelleen tuhansia. Kouluissa kuluvat oppikirjat, ja yritykset tarvitsevat asiakaslehtensä, tuotekataloginsa, esitteensä ja mainosjulisteensa. 

Tavat jaella ja kuluttaa mediasisältöjä ovat viime vuosien aikana kokeneet mullistavia muutoksia, mikä näkyy myös haasteina painotöiden tuotannossa:  

 1. Kustannustehokkuus 
  Digitaalisten kanavien yleistyessä painotöitä tehdään nykyään entistä harkitummin. Tuotannon tulisi olla taloudellista, mutta silti laadukasta. 
 2. Ympäristöystävällisyys 
  Sekä kuluttajat että yritykset ovat nykyään entistä tietoisempia printtituotteiden ympäristövaikutuksista, mikä tarkoittaa materiaalien ja jakelun ajattelemista uudelleen. 
 3. Monikanavaisuus 
  Nykyään on tärkeää, että kuluttaja voi saada saman sisällön sekä digitaalisessa että painetussa muodossa. Se vaikuttaa koko prosessiin sisällön suunnittelusta sen taittoon ja jakeluun. 

Mitä on Print Management?  

Print Management eli painotöiden hallinta on kokonaisvaltainen palvelu, joka sisältää kaikki painotuotantoon liittyvät työvaiheet. Näitä ovat esimerkiksi alihankkioiden kilpailuttaminen, materiaalivaihtoehtojen selvittäminen sekä jakelukanaviin ja ympäristövaikutuksiin liittyvät kysymykset. 

Miten Asteen Print Management vastaa painotuotannon haasteisiin? 

Asteen asiakkuusvastaava Mika Laitinen kertoo, että yrityksistä on tullut entistä hinta-, laatu- ja ympäristötietoisempia. Koska painotöiden tuottamisessa on monta liikkuvaa osaa, prosessin ulkoistaminen kumppanille säästää yritykseltä rahaa ja resursseja.  

”Se on saanut meidät kehittämään Print Managementista täysverisen palvelutuotteen, jolla pystymme vastaamaan muuttuviin vaatimuksiin”, Laitinen sanoo. 

Tätä kaikkea Print Management sisältää: 

 1. Kokemus ja valmis verkosto 
  Asteella on pitkä kokemus printin tuotantoprosesseista alkaen graafisesta suunnittelusta ja päätyen valmiiseen painotuotteeseen. Lisäksi meillä on valmis suhdeverkosto vastuullisesti toimiviin kumppaneihin. 
 2. Automaatio ja tehokas toimintamalli 
  Koko graafisen alan suuria trendejä ovat nyt automatisointi ja toimintojen virtaviivaistaminen. Moni osa-alue voidaan jo automatisoida, ja Asteella oma teknologia on siihen ajantasaista.  
  Onnistunut automaatio edellyttää myös ymmärrystä kokonaisuudesta, jota ilman eivät parhaatkaan tekniset ratkaisut toimi. Asteella tiimit kootaan asiakaskohtaisesti yli sadan ammattilaisen joukosta, jolla on vankka kokemus kustantajien ja lehtitalojen luottokumppanina. 
 3. Tarkka laadun ja kustannusten valvonta 
  Me otamme Asteella aina vastuuta siitä, että jokainen projekti viedään maaliin laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. 
 4. Luotettava kumppani 
  Asteella hommat hoitaa tuttu tiimi, ja tuotevastaava on aina tavoitettavissa. Käytännössä toimimme asiakkaidemme kanssa yhtenä tiiminä ja yhteisin tavoittein. Se tuottaa pitkäaikaisia kumppanuuksia, joissa keskinäinen luottamus on korkealla, arki sujuu ja eteen tulevat ongelmat ratkaistaan nopeasti. Osaamme myös innostua ja iloita yhteisistä saavutuksista, ja se luo pohjaa tulevaisuudelle. 
 5. Toimivimmat materiaalit ja innovatiiviset ideat 
  Haastamme itseämme siinä, että haluamme päästä ehdottamaan asiakkaalle taloudellisimpia ja tarkoituksenmukaisimpia vaihtoehtoja. Tarjoamme aina rohkeasti myös uusia ideoita tuotteisiin meiltä ja maailmalta.  
Ota yhteyttä

Kiinnostuitko keskustelemaan lisää tai laajentamaan yhteistyötämme? Kaikki yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -sivuilta.

Myynti ja asiakkuudet Mika Laitinen 040 500 4581 LinkedIn

Asiantuntijat

Mika Laitinen
Maija Vaara
Jaa artikkeli
Liity edelläkävijöiden joukkoon ja tilaa Asteen uutiskirje. Jaamme kanssasi osaamistamme sekä markkinoinnin ja median tuoreimpia trendejä.